X

Fysiotherapie mogelijkheden in Deventer

Persoonlijke aandacht, individuele behandeling en vakmanschap, dat is wat u kunt verwachten bij onze fysiotherapeuten.

 

Wij bieden brede mogelijkheden in ons behandelingspakket.

 

 

 

LEES MEER...

 

 

 

 

Mogelijkheden

Ruitertraining


Ruitertraining voor de recreatieve- en wedstrijd ruiter

Geleidelijk is er steeds meer aandacht voor de invloed van de ruiter op de bewegingen van het paard. Vaak worden ten onrechte problemen tijdens het rijden aan het paard toegeschreven.

Bij het rijden is het goede gevoel erg belangrijk. Maar wat is nou het goede gevoel en nog belangrijker: hoe kom ik daar ? U goed voelen op het paard begint bij een correcte houding. Een onafhankelijke zit is de basis van goed leren paardrijden. Uw paardrijinstructeur kan u daar voor een groot deel bij helpen, maar soms merkt u dat een oefening maar niet wil lukken, dat u de midden-draf niet goed kunt uitzitten, of dat er een (groot) verschil bestaat tussen het rijden op de linkerhand en op de rechterhand.

Mede door de vooruitgang van de techniek zijn we steeds meer in staat om, door middel van metingen, de zit en de invloed hiervan op het paard zichtbaar te maken. Dit alles helpt bij het bewustwordingsproces van de ruiter. Met deze bewustwording kan de ruiter efficiënter aan de slag met het verbeteren van zijn of haar zit.

Een uitstekend hulpmiddel hiervoor is de Flexchair®. Dit is een kruk die op twee niveaus kan bewegen en daardoor dus heel instabiel is. De kruk is gekoppeld aan een uniek meet– en trainingssysteem. Hierbij kan via de computer inzicht gegeven worden in iemands zitbalans en dus ook in verstoringen in de zitbalans. Om een duidelijk beeld te krijgen of iemand balansproblemen in zit heeft, voeren we eerst de “Persoonlijke Actieve Rugtest (PAR®)”uit. Deze test geeft u inzicht in het beweeggedrag van uw rug. Voor het trainen van de totale lichaamsbalans maken we gebruik van de Balans Tol. Dit systeem geeft inzicht in de totale lichaamsbalans op dezelfde wijze als de Flexchair®.

Nadat we de PAR® test hebben afgenomen gaan we aan de slag met de training op de Flexchair® en eventueel op de Balans Tol, waarbij aandacht geschonken wordt aan balans, stabiliteit, coördinatie en bewegingsgevoel. Naast de training op de Flexchair® en eventueel de Balans Tol krijgt u van ons een persoonlijk oefenschema, waarmee u thuis aan de gang kunt. Dit maakt het mogelijk om zo effectief mogelijk te trainen.

Door middel van deze aanpak krijgen we inzicht in de door ruiters veroorzaakte rij-technische problemen en kunnen we aanwijzingen geven voor verbetering. Ervaring leert ons, dat u in korte tijd veranderingen gaat merken in uw rijgedrag. Een juiste rijhouding voorkomt onnodige blessures bij u en uw paard. Uw paard is u hier dankbaar voor.

Ook op top niveau binnen de paardensport wordt de Flexchair® gebruikt om verbetering te bewerkstelligen in het rijgedrag van de ruiter, zoals bijvoorbeeld bij Tieneke Bartels.Fysiotherapie
12/6/2017 9:44 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Mulligan Concept
12/6/2017 9:43 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Dry Needling
12/6/2017 9:41 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Trainingspunt Flexchair Movement
12/6/2017 9:40 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Medical Taping
12/6/2017 9:39 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Revalidatietherapie
12/6/2017 9:38 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Ouderengym
12/6/2017 9:33 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Fysiogym
12/6/2017 9:31 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Houdingsproblemen bij de jeugd
11/23/2017 9:47 AM | Claske Mennink Fysiotherapie
Ruitertraining
6/22/2017 9:14 AM | Claske Mennink Fysiotherapie

 

WIJ WERKEN SAMEN MET

 

 

    

 

 

Hulp en advies

❯ Contact

0570-23 40 00

Maandag t/m vrijdag 8.00 -18.00 uur

Maandagavond hebben wij een avondopenstelling